Pictura Icoane Sergiuart


Pentru cei interesați atelierul meu oferă și servicii complete de pictură icoane de mai multe stiluri, folosind tehnica similară vechilor maeștri. Icoanele sunt pictate pe foiță de aur cu tempera ou. Peste stratul de culoare se gravează manual pentru a scoate în evidență ornamenetele veșmintelor. Lemnul este uscat bine, din esență de tei, cu 2 traverse pe spate folosite pentru a împiedica curbarea lemnului.
Tempera pe bază de ou folosită la pictarea icoanelor este una dintre cele mai vechi, mai utilizate și mai folosite metode în pictură, ea fiind folosită încă din perioada preistorică.Această tehnică este destul de rezistentă la umiditate și schimbări de temperatură, necesitând în același timp multă răbdare, dar și experiență.
Tempera pe bază de ou este tehnica cel mai des întâlnită în iconografie, emulsiile de tempera formând un strat protector, ce nu î-și schimbă culoarea în timp, uscându-se într-un timp relativ scurt.

Pentru cei interesați, atelierul meu oferă și servicii complete de pictura ce se referă la pictarea de icoane, tablouri și mobilier. Icoanele fiind pictatate în tempera pe foiță de aur, stilul și tehnica apropiată de stilul vechilor maeștri, lemnul folosit este de tei sau plop.

 

Pictura in Stil Retro
Atelierul meu este locul unde prezentul se contopeşte cu trecutul
Stilul retro a unor picturi celebre sau tablouri consacrate poate reprezenta o soluţie extrem de utilă pentru toți iubitorii de artă. Cu toţii ştim cât de mult poate costa o pictură originală şi cât de greu poate fi ea obţinută. De aceea, mulți apelează la reproducerea acestor picturi în stil retro, pentru a fi cât mai aproape de epocile respective. Prin reproducere retro înţelegem o copie a operei de artă, care transpune stilul, tehnicile picturii, asemănătoare celor utilizate de vechii maestri din epoca respectivă, materialele folosite cum ar fi: pigmenţii naturali, foiţă de aur precum şi suportul de lemn vechi, de buna calitate. O pictură în stil retro este reuşită atunci, când ea î-ţi transmite aceeaşi emoţie ca şi o lucrare originală cu patina şi aroma sa din trecut.
După cum vă puteţi da seama, reproducerea picturilor implică o mână de artist precum vaste cunoştinţe în domeniu şi de istorie a artei. Aşadar, fie că sunteţi un colecţionar renumit, un simplu pasionat de artă, sau dacă aţi observat o pictură în cadrul unui muzeu care v-a impresionat şi doriţi un tablou similar şi în cadrul casei dumneavoastră, Serghei Pavlov vă stă la dispoziţie.
Indiferent de alegerea dumneavoastră, eu vă pot executa la înalte standarde de calitate, picturi de diferite stiluri şi epoci culturale, asemănătoare celor originale. Astfel pasionaţii de artă se vor putea bucura de o pictură care poate fi considerată cu adevărat o operă de artă.